Slapeloze nachten: ongezien een Alfa Spider kopen via Internet.

 

In een eerdere blog schreef ik al dat we op zoek waren naar een oldtimer. Het liefst een Fiat 500. Dat is de favoriete ‘macchina’ van Fijtje. Toch hebben we die zoektocht gestaakt. Iedereen keek ons namelijk wat meewarig aan als we het hadden over de verhuur van dat fijne karretje. Te kwetsbaar, niet krachtig genoeg en dan dat ‘dubbel kluts’ schakelen. We hebben er van af gezien en zijn op zoek gegaan naar iets anders.

Ik zal jullie niet vermoeien met onze zoektocht. We hadden het eigenlijk al opgegeven. Een betrouwbare Italiaanse oldtimer cabriolet voor een redelijke prijs? Wij konden hem niet vinden.

Eind februari reisden we naar Nederland en hadden het idee helemaal losgelaten voor deze zomer…… Totdat ik op een Nederlandse veilingsite terecht kwam en daar een hele mooie Old Timer Alfa Spider tegen kwam. Mooie duidelijke foto’s, uitgebreide beschrijving, nieuwe motor, strak in de lak, lederen interieur en in onze lievelingskleur blauw. In 1 woord: Prachtig!

Maar ja hoe krijg je dat ding van Nederland weer naar Italië? Totdat ik het rood-wit-groene vlaggetje zag staan en het kenteken herkende: Een Italiaanse auto…. Te koop in Turijn: een uurtje rijden van waar wij wonen. Toeval bestaat niet. Het voelde meteen goed. Druk overleg: Zouden wij ongezien een bod doen? Certo!

Dinsdagavond zat ik strak op de bank wachten op de ontknoping van de veiling. Het geboden bedrag was nog steeds hetzelfde. Ik wachtte tot de veiling nog maar dertig seconden zou lopen en plaatste mijn bod. Ik was er van overtuigd dat er wel weer iemand over heen zou gaan. Maar nee. Anderhalve minuut later was ik een Alfa Spider 2.0 QV rijker!

’s-Avonds natuurlijk niet geslapen! Hoe had ik zo stom kunnen zijn! Ongezien een potentiële en notaire roestbak kopen. Niet voor de hoofdprijs maar als hij slecht zou zijn gooi je zo duizenden euro’s weg. Na een dag of drie kwam ik weer een beetje tot rust. Eigenlijk leek dit een beetje op ons Italiaanse avontuur: als het een miskoop is gooi je alleen euro’s weg. Meer niet.  Heel erg vervelend maar het leven zou door kunnen gaan. Ik ging weer lekkerder slapen.

Een week later gaan we op pad om de auto te bekijken. Met een lichtelijke knoop in mijn maag. Hij blijkt van een Italiaanse verzamelaar te zijn die komt aanrijden in de nieuwste Alfa. Hij heeft ook nog een Ferrari F308 en een Lancia staan. Hij had wat ruimte nodig voor een nieuwe aankoop. De auto ziet er werkelijk spic-en span uit! Alle bonnetjes er bij. De hele historie vast gelegd in allerlei documenten en alleen de chromen spiegels niet origineel omdat de originelen van plastic waren.

Mijn gevoel was toch juist: Top aankoop! we zijn er echt super blij mee.

Dit jaar gaan we samen, naast onze gasten, dit jaar heerlijk touren door onze Piemontese Unesco heuvels.

Arrivederci!


Geef een antwoord

CommentLuv badge