Op zoek naar een Fiat 500

Je kent ze wel die verhalen over oude auto’s die volgens de autoverkoper van een oud omaatje zijn geweest en altijd in de garage hebben gestaan. Wij staan op een industrie terrein met de eigenaar van zo’n autootje. Een prachtige witte Fiat 500 van 47 jaar oud.

Wij hebben de eigenaar Marco, een opaatje van 70, leren kennen via onze carrozerista, ofwel onze schadehersteller. Naast normale auto’s staan hier altijd old timers die een deukje minder kunnen hebben of nog een glanzend lakje kunnen gebruiken.

Marco is een man met mooie verhalen en met een nog mooiere Topolino, of wel Muisje. Dit is de troetelnaam voor een Fiat 500. Hij is de tweede eigenaar en is altijd heel zuinig geweest op zijn Topolino.

Overal zien wij zwarte strepen op de lak en hij heeft een doekje bij zich waarmee hij het goedje wegdrijft. Giorgio is een poetsfanaat dat blijkt wel. Allemaal vaseline zegt hij. Maandelijks wordt de auto gewassen met water en vaseline en rijdt hij een rondje om de accu weer op te laden.

Het karretje ziet er werkelijk spic en span uit en heeft 27 jaar in warme garage gestald gestaan. Tutto originale. Geen enkel roestplekje te bekennen, ook niet op de bekende plaatsen. Onze garagehouder komt er ook nog even bij staan. Hij vertelt dat er onder de lak echt geen plamuur is gebruikt en de auto helemaal strak was toen hij werd gespoten.

Het is een auto met historie. Giorgio heeft de auto 27 jaar in bezit en heeft hem toen gekocht van zijn beste vriend. Zij gingen in de jaren 70 immers samen op pad met de Topolino om te dansen in de buurt van Nizza Monferrato. Zo’n autootje ben je dan toch zuinig op?

Op zijn leeftijd wordt het wat lastig om allemaal te onderhouden. Dus hij wil eigenlijk niet verkopen maar hij vindt toch dat het beter is. Dat zien we ook in de vraagprijs. Deze is voor ons echt een stuk te hoog. Daarnaast is het leuk om een museumstuk in huis te hebben maar we zijn dan veel te bang dat er ook maar 1 krasje op komt. Wij willen de Fiat 500 gewoon gaan gebruiken in de zomer en verhuren aan gasten. Deze is dus ook nog niet voor ons bestemd.

We geven aan dat we er een nachtje over moeten slapen waarop Giorgio meteen aangeeft dat hij er echt geen 200 euro af kan halen omdat hij anders ruzie krijgt met zijn vrouw. Wij vroegen nergens om en met 200 euro valt de auto bij ons ook niet plotseling in ons budget. De garagehouder moet hard lachen. Giorgio blijkt een Duitse vrouw te hebben. Zou het daar iets mee te maken hebben?

Wij zoeken gewoon nog even verder.


Geef een antwoord

CommentLuv badge