Je blijft je verbazen

Vanochtend was ik nog niet van plan al weer wat nieuws te plaatsen. 5 minuten geleden had ik echter de derde verbazing van de dag. 1 à 2 per dag kan ik zelf nog verwerken maar 3 verbazingen….. die moet ik toch even delen met jullie.

1: De agenda

Vanochtend ging ik naar de Ford garage. Superleuke broers die gezamenlijk. met hun vader, de garage runnen.  Over dat laatste verbaas ik me niet meer: Het is hier een groot familiebedrijf om ons heen. Ik wilde een afspraak maken voor volgende week. De agenda ging open: een goed gevulde agenda voor deze week. Eén bladzijde omslaan: De volgende week….geheel LEEG! Ik kon zo terecht. In deze garage zijn ze toch met zijn 6-en en mama op kantoor echt altijd druk. Hoe bedoel je Italianen leven bij de dag :-).

2: De test

Mijn school begon vandaag weer. Om 16 uur was ik er want dan begint de les. De leraar kwam wat later, moest nog iets kopiëren en roken. De les begon 20 minuten te laat. Daar verbaas ik mij niet meer over. Dat is namelijk altijd zo. Maar opeens kwam er voor iedereen een tussentoets uit de tas. Hier van zijn er 2 per jaar om te zien hoe ver je bent. Dus best belangrijk zou je denken. Na 2 weken vakantie was de kennis wel wat weggezakt en was niemand had zich voorbereid. Dus wat doe je: Iedereen pakte maar gewoon zijn boek erbij of vroeg wat hulp om zich heen. Ach dit zal ook wel weer wennen.

3: De open dag

Suus gaat volgend jaar naar de Scuola Media. Deze dien je, net als een middelbare school in NL, zelf uit te zoeken. De school waar ik taalles krijg, is ook een Media Scuola. Wekelijks heb ik dus de prikborden in de gaten gehouden wanneer de open dag zou zijn.

8 december hadden we Suus haar voortgangsgesprek op school. Op onze vraag wanneer de open dagen zijn op de Media scholen in de omgeving was het antwoord: Januari 2016. Net dus even de schoolwebsites af…… Was de open dag op “mijn” media scuola voor Suus 12 december 2015….. zei het bericht van de schoolsite op 10 december……… en ook nooit een bericht gezien op het prikbord.

Fijn om dit even met jullie te kunnen delen!

Alla prossima!


Geef een antwoord

CommentLuv badge