Turijn stad voor gourmetten

Tijdens ons laatste bezoek aan Turijn zijn we een nachtje blijven slapen. In 2 dagen de stad door, lekker eten en lekker slapen.

De eerste middag hadden we een grappige ervaring. We kwamen uit het Automuseum en hadden honger. We liepen richting de nabijgelegen Eataly en zochten ondertussen op de mobiele app van TripAdvisor naar een trattoria van minimaal 4*. Die was snel gevonden: Trattoria Pizzeria Entrementier. Net als in veel restaurants kon je met geen mogelijkheid naar binnen kijken maar binnen was er veel beweging. Een goed teken voor de maandag. Wij naar binnen….. buongioLno…… Het bleek een trattoria die 100% werd gerund door Chinezen. Best druk, vol met Italianen, dus toch maar gebleven. Supergoedkoop dagmenu: Pasta met Polpo en schelpjes… 3,80 euro… best ok. We dachten nog: misschien een Italiaanse kok maar nee; ook een ‘copy-paste’ chinees. Het was best smakelijk en heel erg goedkoop. Gezien ambiance gaan we denk ik toch niet meteen terug.

Na de pranzo op naar ons hotel Albergo ristorante S. Giors. Echt een leuk hotel.

Beetje retrHotel Sans Giors Interieur Turijno, vloerbedekking in de slaapkamer, veel oude design objecten, kunstkamers, ook airco voor in de zomer en superlief personeel. Op de begane grond een mooi restaurant en een gezellig barrHotel Sans Giors Turijnetje. In de ochtend ook nog een lekker en een voor Italiaanse begrippen uitgebreid ontbijt. het deed mij denken aan een ouderwetse Franse auberge. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de grote dagelijkse markt van Turijn. De buurt is een beetje zo-zo maar wordt, naarmate je naar het centrum loopt, steeds beter.

Snel de spullen in het hotel neergelegd en lekker de stad in. Om een uur of vier kreeg iedereen toch wel weer een beetje trek. Op de Via Lagrange 1 gaan we via een piepklein, oud maar hip, chocoladewinkeltje: Guido Gobino naar het achtergelegen proeflokaaltje. Alles is ieniemienie, tot en met de mini Chesterfield bankjes. We pasten er  nog net bij en dronken heerlijke warme chocomel met panna (1 púúr, 1 met rum en 1 met Giunduja). Ze waren allemaal lekker. Wel beetje aan de prijs maar prijs-kwaliteit verhouding erg goed.

In de avond aten wij bij Ristorante Quanto Basta op 10 minuten lopen van ons hotel. Het staat in de top 50 van Turijn qua restaurants. Best goed want volgens TripAdvisor zijn er meer dan 2.000 restaurants :-). Klein tentje met mooie verlichting en hippe dames in de bediening. Verrassende combinaties zoals hert met mango en polpo met wasabi. Voor de kinderen heerlijke gevulde pasta. Amuses, 4x pasta, 2x secondi, fles Muller Thurgau, 2x toetjes en cafè’s voor alles bij elkaar 120 euro. Goede prijs-kwaliteit verhouding.  Hier gaan we nog wel een keer terug.

De volgende dag eenvoudig geluncht bij een Spaans bocadillas tentje. Alle broodjes 1-2 euro. Best grappig mapotje-vet-kleinar geen echte aanrader. Aansluitend héél ver omgelopen naar Mercato Metropolitano. Op de kaart is het redelijk dichtbij maar als je dan 6 huizenblokken teveel doorloopt dan kom je uiteindelijk uit bij het 60ste couplet van “Ik heb een potje met vet….”…… Dat is best ver lopen.

Maar Mercato Metropolitano is echt leuk! Het neemt onze heimwee naar hip Holland even weg maar hierover later meer in blog 3 over Turijn. Het is hetzelfde concept als in Milaan. Echt goede streetfood, een leuke food shop, mooi oud stationsgebouw en overal een soort zitjes om alles meteen op te eten. De koffie met brioches waren prima. Hier gaan we nog een keer terugkomen maar dan wel via een kortere route…. dat kan namelijk makkelijk!

Mercato Metropolitano Turijn Mercato Metropolitano Turijn Caffè _DSC0099

 

 

 

 

 

 


Geef een antwoord

CommentLuv badge