2 keer op één dag in aanraking met de politie

Ik sta om 7.00 uur op en ruim een beetje de laatste dingen van gisteravond op. Het was wat onverstandig laat geworden, met onverstandig veel wijntjes. De kat komt aanlopen met een kleine haas in zijn bek. Op het moment dat we de poes bang maken, ontsnapt de haas en vliegt onze garage in. Ik zoeken naar die kleine haas maar natuurlijk heeft hij zich te goed verstopt. Ik denk nog “wat een ochtend, dat wordt een lange dag”. Dan komt Fij plotseling op me afgelopen en zegt dat er een hele groep Italianen ons terrein oploopt.

Op het moment dat ik mijn hoofd om de deur steek zie ik ze op mij afkomen. Sommigen stellen zich voor met hun penningen. Erg officieel allemaal. Of we een kantoor hebben waar we even kunnen gaan zitten….. Euh, nee dat is er niet. Later gaan we aan de keukentafel zitten. Sommigen verspreiden zich en lopen rond over het terrein. Dit is de Guardia di Finanzia ofwel de fiscale politie van Italiê. We hebben niets te verbergen maar toch klopt het hart in mijn keel.

Na een kwartiertje wordt het ons duidelijk: ze komen controleren of we zwartwerkers hebben op ons terrein. Bij ons zijn alleen gasten te vinden, die er niet eens raar van opkijken wat al die mannen komen doen. Het scheelt dat ze in burgerkleding lopen, dat maakt toch wat minder bang.

We nemen onze administratie door en beantwoorden hun vragen. Belangrijk voor hen is natuurlijk te weten hoe we dat nou allemaal regelen op zo’n Glamping. We leggen uit dat we geen ontbijt doen en de schoonmaak en de was “ keurig”, dat wil zeggen met factuur, hebben uitbesteed. Er wordt heel wat afgekopieerd en uiteindelijk vertrekken ze weer. We horen de definitieve uitslag na hun vakantie. Er wordt aangegeven dat we het prima op orde hebben en dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Als ze vertrekken zijn we toch wel opgelucht. Zo’n ‘overval’ in de vroege ochtend is niet niks.

Later op de dag ga ik naar de bank want ik ben mijn bankpasje kwijt. Op de vraag of ze hem willen blokkeren komt een ‘Si’. Of ze een nieuw pasje kunnen opsturen komt een ‘No’. Eerst moet ik naar de Carabinieri om aangifte te doen. Daarna krijg ik een nieuw pasje. Gelukkig ben ik 10 minuten voor sluitingstijd bij de Carabinieri. Helaas…. Er ligt nog veel werk en in 10 minuten redden ze het ėcht niet. Of ik later terug kan komen… Certo.

 

In de middag weer langs de Carabinieri en na 20 minuten weer buiten. Op naar de bank. Vanuit een grote doos wordt meteen een nieuw pasje gehaald. Envelop met Pincode erbij. Dat dan weer wel. Of ik mijn pincode meteen kan wijzigen. Ik heb namelijk nog wel meer pasjes. Dat dan weer niet.

Wat een dag. Ik ga even naar het zwembad. Bijna alle gasten zijn een dagje naar zee.


Geef een antwoord

CommentLuv badge