Una bella Giornata

Nizza monferrato Chi

 

De weersvoorspelling was duidelijk: vandaag de hele dag regen. Ik stond vroeg op: De zon schijnt volop. Eerst een Caffè. Even de krant lezen op bed en aankleden. Op naar de gastenruimte om…….de brood bestelling te noteren van onze gasten en de Vespa even uit de garage halen. Op de Vespa is het heerlijk: De jasmijn ruik je overal, Ik zwaai onderweg naar de schoonmaakploeg, het dorp ontwaakt en kom aan bij de bakker.

Hier ruikt het natuurlijk altijd heerlijk. Voor de toonbank staan een stuk of 3 personen. Er komt een schooljongen binnen. Er steekt immers een lineaal uit zijn rugzak als een grote antenne. Hij heeft “fretta” ofwel haast. Hij kan niet stil staan. Je merkt dat er iets aan de hand is. Natuurlijk mag hij voor gaan. Hij vertelt dat hij examens heeft vandaag. Iedereen leeft mee. Er komen allemaal examen verhalen van vroeger boven. 10 minuten later loop ik met een grote zak brood naar de Vespa.

De slagbomen van de spoorwegovergang gaan net dicht. Dat betekent 5 minuten extra tijd. Op naar de bar voor een echte Caffè en il giornale. Ik stap op de Vespa en ga op weg naar huis. “È una bella giornata”, mijn dag kan niet meer stuk ook al zou het de rest van de dag regenen.


Geef een antwoord

CommentLuv badge