Pranzo op Zondag

_DSC0005Afgelopen zaterdag ging ik met mijn schoonzusje naar de slager om wat Prosciutto te kopen voor de familie in Nederland. Voor ik het wist stonden we voor een enorm stuk vlees.

Ik kon het niet laten om een flink stuk te kopen. De “Bistecca Fiorentina” lachtte mij gewoon toe.  Prachtig dooraderd en mooi rood vlees. Ik bestelde iets minder dan een kilo. Ik vroeg Cesare, de slager, er ook wat runder ribjes bij te doen. Het idee was spontaan geboren: Morgen gaan we tijdens de pranzo aan de barbecue. Het is immers geweldig weer.

De volgende ochtend nog even naar de Biologische markt. Het is laagseizoen dus er staan maar 3 kramen. De 2 groenteboeren hebben het druk. Hier verkopen ze alleen maar groenten van het seizoen. Echt van de koude grond. We konden kiezen uit wel 10 soorten sla, een 5-tal uien soorten, wortels en een beperkt aantal andere groentes. Dus wel een diep assortiment maar niet echt breed :-).

De derde kraam is mijn favoriet: de Mozarella boer. Hij is jong en lekker alternatief. Met zijn 6 koeien maakt hij de lekkerste kaasjes. Zijn specialiteit is Mozarella. Ik vertelde hem dat ik zijn koeien op Facebook zag. Hij zei dat hij deze week een prachtige foto gemaakt had. Hij liet zijn koeien zien midden in een wei met talloze paardenbloemen. Kijk Micheal….. “Nu is het tijd om mozarella te eten”! Al die lekkere bloemetjes zetten zich om in een mozarella met een heerlijke smaak. Ik zag mijn salade bij de pranzo direct ontstaan.

Wat een verschil met een twee jaar geleden. Toen wist ik niet wat ik waar moest kopen. Al die mooie kookboeken konden de prullenbak in, dacht ik.. Sommige ingrediënten waren moeilijk of niet te vinden. Nu hebben we ons kookpatroon aangepast aan de seizoenen en hebben we soms gewoon een vrachtje uit NL met specifieke boodschappen. Dat werkt prima.

De pranzo was een groot succes. Mooi vlees met een heerlijke salade en een flesje Barbera van Incisiana, daarna een spelletje Kubb met de kinderen en daarna…. helemaal niets. Wij wennen hier steeds meer!


Geef een antwoord

CommentLuv badge