Skiën met sterren diner aan de piste

P1030159

Afgelopen dagen ben ik heerlijk gaan snow boarden met Matthijs. Hoe is dat nou skiën in Italië? Nou, onder andere eten bij een Michelin sterren kok……. aan de piste.

Op een dik anderhalf uur van Tenuta il Castelletto sta je zomaar op de piste in het skidorp Artesina, met 130 kilometer piste. Véél te veel voor ons als beginners. Natuurlijk werd 2 dagen van te voren de skiles afgebeld en leek er geen oplossing. Een dagje later kregen we het privé nummer van een skileraar en werd dat weer opgelost. Wij vertrouwen inmiddels blind op de last-minute oplossingen in Italië :-).

In Artesina aangekomen werden we verwelkomd door een lekker zonnetje. Onderaan de piste zaten dan ook hele Italiaanse families te zonnen in zelf meegebrachte stoeltjes of gehuurde strandstoelen. Wat een welkom!

Het hotel had een perfecte ligging, een mooie kamer en vriendelijk personeel. Eigenlijk bleek alles er goed behalve het eten. Best vreemd voor Italië.

Snel huurden we onze snowboardset en gingen we de piste op….. wandelend, want we zijn immers beginners. Op You tube hadden we bekeken wat je ongeveer moest doen en dat deden we na. Wat kostte dat een energie! Al snel waren we helemaal bezweet en hadden we het idee dat het nooit goed ging komen.

Gelukkig hadden we “Cami”, onze snowboard leraar ingehuurd. Dagelijks nam hij ons een paar uurtjes mee en na een aantal dagen gingen we al “curvend” de berg af. “Cami” is het echte voorbeeld van een prototype skileraar: Hij is skileraar, tennisleraar, stoer, mooi, wereldreiziger en niet gebonden. Hij kent iedereen op de piste en dan natuurlijk vooral de vrouwen.

Ondanks dat het eten in het hotel niet OK was kun je hier overal heerlijk eten voor een goede prijs. Je krijgt met zorg gemaakte broodjes en fijne borden polenta met stoofvlees.  Er is zelfs een skihut waar ze alleen Piëmontees rundvlees serveren.

De laatste avond was extra speciaal: We werden opgehaald met een sneeuwscooter en naar een restaurant aan de piste gebracht. Hier stond een Michelin sterren kok klaar om in een totaal ongedwongen ambiance zijn kunsten te vertonen. Wij kregen een 7-gangen diner in een skihut waar iedereen aan lange tafels zat. Er was een muzikant die niet zo veel speelde want hij at heerlijk mee. Natuurlijk hoorde er een uitgebreid wijnarrangement bij met Arneis, Barbera en Barolo wijnen, De prijs? Iets meer dan 100 euro voor zijn 2-en.

Waar zie je dat NL dat een sterrenkok gaat koken bij een veel eenvoudiger restaurant? Hier is dat best gebruikelijk.

Vandaag sloten we af met een heerlijk dagje snowboarden en vanavond waren we rond een uur of zeven gewoon weer thuis. Dit gaan we vaker doen voor een dagje. Wat een luxe!


Geef een antwoord

CommentLuv badge