Elezione

elezione

Parmantig, maar lichtelijk bezweet, komt de dochter van de buurvrouw door de groententuin aangelopen. Lipjes getuit, borstjes vooruit op prachtige bestofte hoge hakken. Verbaasd kijk ik haar aan. Zo heb ik haar nog nooit gezien. De outfit past zeker niet bij de omgeving. Een diepe zucht en ze zegt misschien weer 2 stemmen. De buren aan de andere kant van de tuin kiezen namelijk tijdens de verkiezingen misschien voor haar.

5 juni as zijn de verkiezingen waarbij niet alleen de winnende partij wordt gekozen maar ook de burgemeester. Anders dan in Nederland geldt “the winner takes it all” zowel de wethouders als de burgemeester komen uit dezelfde partij. De machtstrijd leidt tot veel gespreksstof.

De afgelopen weken gaat er een enorme buzz door ons dorp. Italianen praten altijd al veel maar nu slaat het echt alles. De burgemeester praat nu iets minder maar “doet” nu vooral. Alle straten worden opnieuw geasfalteerd, de zebrapaden geverfd en de verkeersspiegels vervangen. Wie weet krijgt hij er een paar stemmen bij.

Wij hebben natuurlijk de Nederlandse nationaliteit dus we mogen hier niet stemmen. Maar als we zouden mogen kiezen dan kozen we natuurlijk voor “onze geometra”. Een kennis met de juiste relaties is altijd handig!


Geef een antwoord

CommentLuv badge