Ziekenhuis of Detox?

Ospedale Nizza Monferrato
Ospedale Nizza Monferrato

Ziekenhuizen zien er hier van buiten uit alsof je in Oost-Europa bent. Best schrikken dus als je voor een galsteen moet worden geopereerd.

Na wekenlang een zeurende pijn in mijn buik ging ik vorige week naar de huisarts, Dottoressa Baldi. Mooie naam en een heel leuk mens. Zij stuurde mij op pad met een briefje voor een echo van mijn gehele buik. Na wat bellen kon ik binnen 3 dagen terecht. Ik dacht zelf aan een niersteen en dat leek bevestigd te worden door de uitslag die ik direct mondeling kreeg. Kennelijk is mijn Italiaans nog niet helemaal op peil of wilde ik het gewoon niet horen maar het bleek op papier een galsteen te zijn.

Met het echo rapport weer terug naar de dottoressa en die gaf aan dat mijn galblaas eruit moest. In zo’n mooi Italiaans ziekenhuis……. Paniek in huize Lothmann, vooral bij Fij: “dat gaat weken duren voor je terecht kan, je krijgt niet eens eten in het ziekenhuis, je moet er wel een week in blijven, enz, enz”. Deze dingen had ze opgezocht op Internet en dat zag er dus niet zo mooi uit.

We besloten op 2 paarden te wedden.

1 Een detox kuur van 2 dagen op basis van Olijfolie, Grapefruit en bitterzout. Een dag lang niet eten en op de wc zitten. Niet echt lekker maar het schijnt goed te helpen. De galstenen rollen er zo uit. Ook dit komt trouwens van internet. je zou willen dat dat medium niet bestaat.

2 De medische molen van Italië in. Dus wij op pad naar het afspraken bureau. Tot onze verbazing konden we de volgende dag terecht. Maar dat was niet helemaal de bedoeling want dan was mijn  Detox kuur nog niet uitgewerkt J. Dus pas donderdag naar de specialist.

Bij de uitgang van het afspraken bureau kwamen we Bubbo, onze timmerman tegen en ik vertelde wat er aan de hand is. “Oh Michael, heb ik vorig jaar ook gehad: twee dagen in het ziekenhuis, goed eten en een simpele operatie” en natuurlijk is zijn specialist de beste dus krijgen we meteen het nummer van deze dottore. Dat is nou zo leuk aan Italië.

Maar nu eerst even spoelen……….. In het volgende bericht een update waarbij ik niet te veel in zal gaan op de detox-details…… maar misschien toch nog geen Italiaans ziekenhuis voor mij.


Geef een antwoord

CommentLuv badge