Heerlijk dineren in Canelli

Regelmatig gaan we op pad om leuke plekjes voor onze gasten te zoeken. Dat is een héél erg leuke taak. Gisteren konden we een keer met zijn 2-en op pad omdat we oppas hadden voor onze kids. Het boeken van een restaurant is in januari wat lastiger omdat veel restauranthouders op vakantie zijn.

Interieur ristorante enoteca Canelli
Interieur ristorante enoteca Canelli

Zo kwamen we uiteindelijk terecht in Canelli. Dit dorp ligt 8 kilometer van Tenuta Il Castelletto en staat bekend om zijn wijnkathedralen, de grote ondergrondse wijnopslagplaatsen. Deze staan sinds 2014 op de Unesco werelderfgoed lijst.

Ristorante Enoteca Canelli ligt ook ondergronds in een mooie gewelfde kelder. De naam is wat misleidend. In deze enoteca kan je namelijk alleen wijnproeven bij je diner. Op zich natuurlijk niets mis mee want je kunt hier heerlijk eten. Je kan hier trouwens veel creatiever eten als de standaard Piemontese gerechten en daar hadden we zin in. Soms hebben we gewoon geen zin in de zoveelste variatie van Carne Cruda.

Deze chef begrijpt dat goed. Hij maakt prachtige, heerlijke en originele gerechten. Als die gerechten dan ook nog eens geserveerd worden bij gezellige verlichting dan worden we heel blij!

primi in ristorante enoteca Canelli
primi in ristorante enoteca Canelli

Wij kozen voor het 4-gangen diner met een Primi van Topinamboer, gesmolten kaas, hazelnoten en cacao. Als Secondo kwam een heerlijk stukje eend met een in balsamico gewelde vijg op het bord. Naast de viergangen kwamen er nog allerlei lekkere hapjes tussendoor. Wij vonden alles even lekker. Als wijn kozen we voor Ruché. Een heel fijne, wat lichtere, wijn met een hint van rozen. Dat is onze wijnontdekking van deze winter.

 

Voor onze gasten is dit een heel leuk adres. Je eet hier, denken we, vooral in het voor- en naseizoen omdat je niet buiten kunt eten. Of misschien toch juist hoogzomer als het buiten erg warm is. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast!

http://www.ristoranteenotecacanelli.com


Geef een antwoord

CommentLuv badge