Lieve konijntjes

Konijntjes Tenuta Il Castelletto
Konijntjes Tenuta Il Castelletto

 

Bij vertrek uit Nederland hadden wij 2 konijnen. Altijd keurig gescheiden van elkaar want we dachten dat het een mannetje en een vrouwtje waren.

Na een dik jaar Italië wisten we het zeker. Na een ontsnapping van het mannetje van maximaal een half uur hadden we er ineens 2 prachtige baby konijntjes bij. Toch maar naar de dierenarts dus. Wat rondgekeken in het dorp. Alles lijkt gespecialiseerd in honden en katten. Alleen in Asti en Alessandria zitten zeer gespecialiseerde dierenartsen. Konijnen eet je namelijk hier gewoon op.

Verder maar even het geheel aan het lot overgelaten want we dachten dat de nieuwe konijntjes toch allemaal vrouwtjes waren. Het mannetje zit nog steeds achter de tralies. Dat bleek “wishful thinking”.

Vlak erna huppelden er weer 3 kleine konijntjes vrolijk rond in het hok. Dat maakt een totaal van 7 konijnen. Als je dit extrapoleert hebben we er met de kerst wel een stuk of 50.

We hebben dus het hok maar gewoon opengezet zodat ze de vrije natuur in kunnen.

Kennelijk verzorgen we ze toch te goed. Ze lopen maximaal 20 meter weg en huppelen daarna in de avond of bij gevaar vrolijk weer hun hok in.

Nu gaan we echt op zoek naar een dierenarts die ook die lieve kleine konijnen kan helpen. Even in het woordenboek de juiste termen opzoeken en aan mijn Italiaanse vocabulaire toevoegen.


Geef een antwoord

CommentLuv badge