2 verschillende feestjes op één avond

feestje Contratto

De motor van de Vespa start. Ik stap op en vertrek. Netjes aangekleed. Dit wordt een leuke avond.

In Canelli is één van de wijnkathedralen geopend voor een feestje………Wijnhuis Contratto bestaat al bijna 150 jaar en hier houden ze echt van een feestje. Wij hebben onze gasten meegenomen. Het voelt als een afscheidsfeestje want de meesten gaan morgen weer naar huis of naar een andere bestemming. Het feest is heerlijk. De temperatuur is goed, iedereen is goed gekleed. Het is hier echt kijken en bekeken worden. Tatouages worden door zomerse kleding nèt bedekt en hier en daar zie je de gaatjes van de botox spuit nog zitten. In dit huis maken ze spumante op de methode classico wijze. De band speelt, er is wijn in overvloed en vis, vlees en risotto van goede kwaliteit. Wij gaan weg als de Italianen in grote getalen komen, zo rond een uur of elf. Dit feest wordt 3 keer per jaar gevierd dus Ik zet al vast de volgende data in mijn agenda: 23 juli en 27 augustus.

Het is een zwoele avond en ik stap weer op de Vespa. Dit is toch echt een super apparaat. Je bent één met de omgeving. Nog even kijken bij het 2e feestje. In Nizza voel ik het al. Muziek met een lekkere bas dreunt mij tegemoet. In het dorp is het feest van de 18-jarigen.

Als je in een bepaald jaar 18 jaar wordt dan geeft de gemeente een feestje voor je. Maar natuurlijk niet alleen voor jou maar voor alle 18 jarigen en al hun vrienden. Ik stap af en kijk. Lange tafels met mamma’s en pappa’s plus opa’s en oma’s. Heel veel tieners. Maar wat een rust vergeleken bij NL. Hier staan toch ook zo maar een paar honderd ragazzi met een beetje alcohol op maar alles verloopt orderlijk onder toeziend oog van 2 carabinieri.  Het mooie is dat dit feest, vanaf je 25e iedere 5 jaar wordt herhaald. Dan zonder basgedreun, dat wel.

De bas dreunt nu nog even verder maar ik ga op pad. Met onze gasten drinken we nog een mooie Chardonnay en een glaasje Mirto. Daarna lekker mijn mijn bedje in. De muziek stopt stipt 00.30.

Buona notte.


Geef een antwoord

CommentLuv badge