Vuurwerk regelen

We zijn dit jaar voor het eerst met de jaarwisseling in Nizza Monferrato. Daar hoort natuurlijk een beetje vuurwerk bij. Als we op onze heuvel wat afsteken kan iedereen in het dal fijn meegenieten.

Hier verkopen ze in dVuurwerke winkels en supermarkten wel vuurwerk maar dat is wel erg klein spul. Onze vaste contactpersoon gebeld in het dorp met de vraag waar we wat serieuze potten zouden kunnen kopen. Na 2 weken bellen vandaag op pad gegaan. De laatste boodschap hielp: “Paolo weet je dat tijdig vuurwerk kopen voor mij nog belangrijker is dan de verbouwing op tijd af  krijgen?” Een hoop gegniffel aan de andere kant van de lijn en het verlossende woord: ‘Andiamo!’

Paolo vertelde dat het allemaal wat langzamer ging dan andere jaren. Zijn vriend die handelt in professioneel vuurwerk, was van schuur gewijzigd en had de vergunningen niet op tijd rond. Dus naar een ander. We lopen vanuit zijn kantoor naar één van de Cartoleria’s die Nizza rijk is. “te koop” staat op de deur. Binnen is de winkel inmiddels half leeg en ruikt het naar….. Truffel. De eigenaar heeft een hond en bewaart in de winkel een paar prachtige exemplaren tegen een scherpe prijs.

Het vuurwerk dat in de winkel ligt is te klein dus op naar het huis van de eigenaar. Thuis bij hem worden we onthaald door de blaffende truffelhonden. In de schuur ligt best wat vuurwerk maar ik was toch liever naar België gegaan. Na wat zoeken gaan we met wat mooie potten tegen de hoofdprijs de deur uit.

Tijdens de aperitivo beseffen we dat het voor onze begrippen toch echt veel te weinig is. Op eens roept iemand: we doen een Facebook actie: “Gratis overnachten maar wel veel vuurwerk meenemen uit NL” En zo geschiedde. Binnen 30 minuten hadden we vele reacties en inmiddels zitten de gasten in de auto onderweg naar ons. Onderweg wordt nog even vuurwerk opgehaald. Allemaal een mooie jaarwisseling.


Geef een antwoord

CommentLuv badge