Oranje paddestoelen

Rondom Nizza verschijnen er vele.
Rondom Nizza verschijnen er vele.

Deze week bracht ik Suus naar school. Op maandag zag ik opeens een flitspaal langs de weg staan. In Italië maken ze die knaloranje zodat ze goed opvallen en je je dus aan de snelheid houdt. Nu is één nieuwe paal niet zo bijzonder want ook hier heeft de overheid gaten te vullen in de begroting. Dinsdag stond er echter nog één, woensdag nog twee en gisteren verscheen voorlopig de laatste. Er staan er nu in totaal 5 op een weglengte van 6 kilometer! Ze schieten als paddestoelen uit de grond.

Even dacht ik dat dit een nieuwe manier van traject côntrole was maar vandaag lees ik in de Stampa: “Nizza gaat traject contrôle invoeren op weer een ander wegdeel”.

Wellicht is dit een welkomstkado voor de nieuwe politiechef in Nizza? Deze kreeg laatst zijn “Inaugurazione” met zegen van de burgemeester vergezeld met de complete fanfare. Of zou het een subsidie project zijn? Ik hoop dat laatste want wellicht raakt het geld dan snel op voor nóg meer van die paddestoelen.

In ieder geval hoop ik dat ze ook controleren op te langzaam rijden. Hier houdt namelijk niemand zich aan de snelheid. De gemiddelde Italiaan rijdt  óf veel te hard òf veel te langzaam.

Even niet opletten……  en je zit dus al rijdend in een kop-staart botsing op elkaar!


Geef een antwoord

CommentLuv badge