Warme “chocomel” uit Turijn

al-bicerin-torino

Caffè Bicerin

Op onze zoektocht naar leuke plekjes in Turijn kwamen we onder andere uit bij Caffè Bicerin. Hier is de warme chocolademelk Bicerin uitgevonden.

Turijn is een stad van Imposante gebouwen en overdekte arcades maar ook kruip-door-sluip-door straten. Het duurde dus even voordat we het gevonden hadden. Aangezien Turijn veel oude statige caffè’s heeft dachten we dat Bicerin dat ook zou zijn. Dit zeker gezien het feit dat het caffè al meer dan 250 jaar bestaat. Onze verbazing was dus groot toen we voor een klein pandje uitkwamen!

Binnen staan 8 marmeren tafeltjes en een kleine toonbank in een zaaltje van misschien 8 bij 4 meter. Het is ooit waarschijnlijk ingericht op efficiency maar nu is het een heel gezellig plekje waar iedereen geniet van zijn/haar drankje. Er is een lieve mevrouw die bedient en haar dochter staat achter de toonbank.

Bicerin is een combinatie van koffie, warme chocolade en half geklopte room. Een klein glaasje vult al goed! De mevrouw legde ons uit dat je Bicerin absoluut niet mag roeren. Zet het glaasje aan je mond en zuig de warme drank langs de geklopte room. Het is heerlijk!

In de winter is er dus een klein lokaaltje waar op zaterdag trouwens prima plek te vinden was. In de zomer is er een mooi terrasje op het pleintje voor het caffè. Je moet dan wel zin hebben in warme Bicerin. Of je neemt gewoon iets anders van de kaart. Ook de taarten zagen er prima uit…….


Geef een antwoord

CommentLuv badge