La Dentista – De Tandarts

de tandarts

Na twee jaar wordt het toch eens tijd dat we een tandarts regelen. Via vrienden komen we terecht bij Dentista Bianchi. Via, via werkt meestal goed als je nog niet iedereen kent. Helaas niet in dit geval.

Wij komen bij de tandarts aan. Wij wachten gespannen in de wachtkamer……..en kijken naar een grote spiegeldeur waar wij allerlei heftige geluiden achter horen. De deur gaat open maar het is loos alarm…. Het is slechts de WC. Pfoehhhh.

De tandarts assistente komt van boven en we lopen met haar mee naar de tandarts. De hele familie wordt nagekeken. Matthijs heeft 2 gaatjes, Fij 2, ikzelf 1 en Suus zelfs 5. Dat valt natuurlijk niet mee. Als ‘Capo di famiglia’ ben ik wel vaker proefkonijn en nu ook. Ik werp mezelf op om als eerste een’boor’afspraak te maken. De rest volgt in de dagen erna.

Op de boorafspraak lig ik eerst 15 minuten te wachten in de stoel. Dan komt de tandarst eindelijk. Er wordt wat gerommeld met instrumenten. “Het is een klein gaatje” zegt hij. Niet in de buurt van een zenuw dus verdoven is niet nodig. Hj start en is na diverse tussenpozen na 30 minuten klaar. Gedurende die 30 minuten wordt er binnensmonds gevloekt en regelmatig loopt hij weg. Daarna wordt mijn tandsteen verwijdert. Nu is hij halverwege de behandeling ineens definitief weg en neemt de tandarts assistente het over. Binnen 5 minuten lig ik mijn eigen mond leeg te zuigen met zo’n afzuigdingetje.

Thuis loop ik 10 dagen met napijn op een plek waar ik helemaal geen pijn had. Ik ga terug, de tandarts hangt achter zijn bureau onder de foto van zijn wijlen vader. Het blijkt dat mijn vulling nog steeds te hoog is. Dat wordt vervolgens keurig weggewerkt. Ook wordt er iets op mijn tand gesmeerd tegen de napijn…. Na 2 weken was ik weer ‘pijnvrij’. Dit was niet de ervaring waar ik naar op zoek was.  Ik besluit mijn familie hier niet naar toe te sturen. We cancelen de volgende dag alle afspraken.

De dagen voor Kerst zijn we in Nederland. We hebben een afspraak gemaakt met een tandarts voor een second opinion. Matthijs heeft 1 gaatje, Fij 0 en Suus 2. Dat zijn 5 gaatjes minder te vullen, dát scheelt een veel stress en een hoop geld.

Kennelijk dacht deze tandarts: Stranieri (buitenlanders) uit een villa wijkje van Nizza…. Kassa. Ik ben gelukkig de enige die een gaatje heeft laten vullen dat waarschijnlijk geen gaatje was.

Jammer zo’n geldklopper. Gelukkig is de vulling wit, je ziet er niets van.


Geef een antwoord

CommentLuv badge