Oranje Paddestoelen-part 2-

images

In maart schreef ik al over de flitspalen die, in de vorm van oranje bussen, overal rond ons dorp verschenen. Niet 1 of 2 of 3 maar een stuk of 10 heb ik er inmiddels geteld. In het begin zagen wij dat iedereen zich qua snelheid inhield bij die bussen maar langzamerhand werd duidelijk dat er eigenlijk nooit camera’s in zitten. De subsidie was blijkbaar echt op en de Polizia Locale heeft kennelijk geen ‘boete ophaal targets’ als in Nederland.

De vraag bleef natuurlijk wanneer er wel een camera in zou gaan en hoe je dat dan kan zien. Niet dat ik nou echt altijd te hard rijd maar om nou een boete te krijgen voor 5 km te hard rijden… zonde.

Deze week werd die vraag beantwoord. Er was ineens veel activiteit bij één van de flitsbussen. Drie agenten liepen met allerlei apparatuur en meetlinten rond de flitsbus en waren druk bezig een camera te installeren. Nou, daar gaan we dacht ik nog….. Overal camera’s Langzaam maar zeker komen die ‘Noord Europese’ toestanden ook naar Italië!

Mijn vrees werd niet bewaarheid. Op de terugweg zag ik ze staan………. 2 meter naast de flitsbus, echt waar, stond een grote Groen-witte politie auto…. Volledig in het zicht. Ook de camera die in de flitsbus zat geïnstalleerd zag je heel duidelijk zitten. De agenten zaten in de bus te kijken op hun meetapparatuur. Die, gezien hun zichtbaarheid, waarschijnlijk de hele dag niet ging uitslaan……

De dag erna waren bij deze flitsbus de politiebus en camera verdwenen. Het zal jullie wellicht verbazen maar 2 km verder waren ze weer eenzelfde opstelling aan het maken. Daarna heb ik ze niet meer gezien 🙂  ….waarschijnlijk is de vangst wat tegen gevallen.


Geef een antwoord

CommentLuv badge