Hoe koop je een Vespa….

vespa LX

Komend seizoen willen we voor onze gasten een Vespa hebben klaarstaan. De heuvels rondom Tenuta il Castelletto zijn prachtig en wat is er mooier dan, met je geliefde achterop, snorrend over deze Piëmontese heuvels te rijden?  Dus gingen we op zoek naar een Vespa. Nu zitten we midden in het land van de scooters dus dat zou geen probleem moeten zijn. Dácht je…………

Vorig jaar hebben we de eerste Vespa gekocht. Prachtig oranje Vespa Primavera uit de jaren 70 met een 50 cc motorblokje. Eigenlijk prima geschikt voor ons doel maar met 50cc kom je mét je geliefde achterop geen heuvel op. Het is natuurlijk weinig romantisch als je de helft van je tocht moet gaan lopen.

Sinds een maand of 2 zoeken we dus een 2e Vespa en wel eentje met wat meer power. Nu heb je hier ook “Marktplaats” op internet. Deze werkt alleen net iets anders. Je kan niet zien hoe lang iemand al handelt op deze marktplaats, laat staan dat je kan zien hoe hij-zij zijn klanten heeft behandeld.

Daarnaast, en dat is wel het grootste probleem, lijkt het wel of Italianen niet kunnen fotograferen. De meeste foto’s zijn donker, ze bevatten vaak weinig details en de foto’s zijn vaak gedraaid waardoor je in de gekste houding voor je monitor zit.

Op zich allemaal op te lossen denk je dan: gewoon een mailtje sturen met: “Zou u wat goede foto’s kunnen sturen?” Maar dat is jammer……. Dit heb ik de afgelopen tijd 4 à 5 keer gedaan en welke reactie krijg je dan……… Géén enkele. Zelfs nabellen helpt niet. Het lijkt er op dat foto’s en mail niet samen gaan in Italië.

Het seizoen nadert. We gaan nu snel over op een andere tactiek: óf gewoon maar iedere keer langs gaan (minimaal 100km) óf een fax sturen want daar werken ze hier graag mee.

Zoals alles in Italië zal ook dit wel goed komen. Er is altijd een weg naar Rome, alleen nog even de juiste vinden. Die Vespa komt er!


Geef een antwoord

CommentLuv badge