In Italië is alles anders

eco centro communale

Daar sta ik dan, voor de derde keer voor een gesloten deur. Ik probeer al een aantal dagen van 6 zakken puin af te komen maar iedere keer is het hek gesloten. Het rare is dat ik er nu al twee keer ben geweest en er een tractor staat met een draaiende motor maar er zit niemand op en er is echt niemand te zien.

Ik bel Paolo en leg hem uit dat het depot écht niet open is op donderdagochtend zoals hij eerder zei. Hij gaat even bellen met de afdeling binnen de gemeente. Ahh Michael er zijn 2 ingangen weet je dat. Eén aan de Corso Alessandria en één aan…… Ik laat hem niet uitpraten. Corso Alessandria? Ik ben de hele zomer op een heel andere plek geweest. Oh, dat verklaart alles. Wij hebben een nieuw Ecocentro punt waar je alles kan inleveren.

Heb je al een Tessera (pasje) vraagt hij…. Euh nee alleen een Tessera Sanitaria. Mijn zorgpas. Mhhh die gaat niet voldoen. Kom even naar het gemeentehuis en je krijgt zo’n kaartje. Ik bel wel even dat je eraan komt. Zo gezegd, zo gedaan. Gemeentehuis in, trapjes op, kamer in, aardige mensen. Het kaartje blijkt te bestaan uit een A-5 je waarop mijn naam en adres wordt ingevuld. Onderweg naar het depot kijk ik er nog eens goed naar. Alle gegevens die zijn ingevuld staan ook in mijn Carta d’Indentità. Alleen staan er ook wel 50 vakjes op die corresponderen met het beperkt aantal kubieke meters puin die ik komend jaar mag storten. 50m3? Beetje veel.

Bij aankomst staat er een vriendelijke meneer. Wat ik kom brengen vraagt hij. Beetje puin, dat is alles. Hij wijst mij door om te parkeren. Ik roep nog: Ik heb ook een pasje. Hij kijkt mij minzaam aan en wuift mij weg.

Ik leeg mijn zakken op een grote berg puin ergens tussen drie betonnen wanden op de grond en denk hoe gaan ze dat in hemelsnaam allemaal weer bij elkaar schrapen. In NL stortte ik ons puin, hout, ijzer enz gewoon meteen in grote containers die daarna in 1 handeling werden opgehaald met een vrachtwagen.

Maar dit is Italië, daar gaat alles anders.

En hoe het nou zat met die draaiende tractor: geen idee :-). Ik ga volgende week toch maar eens kijken.


Geef een antwoord

CommentLuv badge